Dodon oferă explicaţii despre învinuirile ce i se aduc şi o acuză pe Maia Sandu că ar sta în spatele reţinerii sale: Am fost avertizat să nu o critic şi să părăsesc ţara

Distribuiți acest articol!

Adevărul publică integral mesajul fostului preşedinte scris din detenţie şi transmis prin intermediul avocaţilor.

Dosarul politic intentat mie se transformă în principala preocupare a Guvernării PAS. Dacă altceva ei nu pot face – nici în economie, nici în dezvoltarea ţării, nici în restituirea miliardului furat –, acum lor nu le-a rămas decât să se ocupe de răfuieli cu opoziţia. Se vede că au învăţat bine lecţiile lui Plahotniuc, de capturare a justiţiei şi de urmărire penală a oponenţilor.

Astăzi procurorii controlaţi de regimul Maiei Sandu mi-au înaintat învinuiri (ieri am fost bănuit) pe mai multe capete de acuzare. Menţionez că, în premieră pentru Republica Moldova, împotriva unui politician şi lider de opoziţie este format un grup de investigaţie compus din peste 50 de persoane: procurori, ofiţeri de urmărire penală, ofiţeri de investigaţie.  

Este evident că acesta e un exces de zel şi e o risipă nejustificată de forţe. Majoritatea acestor anchetatori trebuiau să se ocupe azi nu de cazul artificial din jurul lui Dodon, ci de investigarea cazurilor de rezonanţă internaţională, cum ar fi furtul miliardului, concesionarea aeroportului sau procesele corupţionale care au loc acum.

Însă pentru Maia Sandu şi PAS, dirijaţi de Occident, este mai important să distrugă opoziţia şi să mă denigreze pe mine personal, decât să scoată la iveală fărădelegile făcute cândva sau acum de guvernările de dreapta. Dar eu voi rezista tuturor acestor presiuni. 

Referitor la acuzaţiile şi învinuirile care mi se aduc – ele toate sunt superficiale, false, fără probe serioase şi vor fi respinse de orice instanţă de judecată independentă, nu capturată politic. 

Cât priveşte învinuirea de îmbogăţire ilicită, procurorii încearcă să demonstreze acest lucru prin rezultatele percheziţiilor efectuate la domiciliul meu şi al rudelor mele.

 » Read More