Dodon rămâne fără consultanți în prag de alegeri. Un consultant rus a fost expulzat

Distribuiți acest articol!

Victor Liubimov, unul dintre cei patru consultanți ruși care a venit la Chișinău pentru a consilia socialiștii, comuniștii și Partidul „ȘOR” ar fi fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R.Moldova, anunță sursele Deschide.MD din cadrul Poliției de Frontieră.

Mai exact, Liubimov a plecat noaptea trecută la bordul cursei Chișinău-Moscova, operată de compania Aeroflot.

Inițial, consultantul rus a venit la Sala VIP al Aeroportului cu un autnomobil cu numerele de înmatriculare „KKL”, folosite de reprezentanții Partidului „ȘOR” și companiile afiliate liderului acestui partid. Însă, observând presa, automobilul a intrat în parcarea multietajată din preajma AIC. Din parcare, Liubimov a apelat la serviciile unei companii de taxi cu care s-a deplasat ulterior către Sala VIP pe unde i-a fost rezervată trecerea.

Întâmplător sau nu, dar la scurt timp după sosirea lui Liubimov la trecerea VIP a AIC, în parcare a apărut un autombobil al Ambasadei Federației Ruse, iar în fața Aeroportului, dintr-un microbuz cu numere diplomatice, câteva persoane au descărcat mai multe bagaje.

Reporterii Deschide.MD, aflați la AIC, au încercat să discute cu Liubimov. Acesta a negat orice implicare în activitățile politice și electorale de la Chișinău, menționând că a venit în R.Moldova în calitate de reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie al Republicii Udmurtia (Federația Rusă).

Nu am lucrat pentru nimeni. Ce-i cu voi? Nu am nicio tangență cu alegerile”, a spus el.