Dodon vrea să bage în Parlament un deputat acuzat de delapidare. Svetlana Popa a fost implicată în privatizarea bazei de odihnă „Izvoraș”

Distribuiți acest articol!

Candidatul la funcția de deputat pe listele Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), consilierul municipal din Chișinău, Svetlana Popa ar fi fost implicată în multiple scheme de delapidare a averii municipale în perioada „de glorie” a PCRM, anume acea perioadă între anii 2001-2009 despre care liderul socialiștilor, Igor Dodon, declara că a fost „cea mai strălucită din punct de vedere economic și social”.

Cele mai răsunătoare cazuri, care au prejudiciat enorm haznaua publică, au reprezentat comercializarea, în 2004, a două imobile ale Ministerului de Interne. Același scenariu de delapidare a averii municipale cu implicarea instituțiilor de stat a fost aplicat și în alte cazuri. De regulă, se înstrăinau terenuri publice sechestrate şi evaluate la licitaţie cu un preţ de nimic.

De menționat că pe cazurile respective a fost pornită urmărirea penală, iar singurul învinuit a fost un executor judiciar care a dispus sechestrarea bunurilor. Svetlana Popa și persoanele afiliate a scăpat basma curată.

Astăzi, Svetlana Popa candidează pe listele BECS sub numărul 37. Precizăm că Popa nu este unicul reprezentant al PSRM implicat în diverse scheme ilegale. Anterior, în vizorul organelor de anchetă s-a aflat deputatul socialist Petru Burduja care a figurat într-o cauză penală privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari, dar și socialistul „bătăuș” Grigore Uzun, care pe parcursul a mai multor ani a terorizat locuitorii din orașul Vulcănești.