Dorin Chirtoacă (AUR): Odată ce ajungem la guvernare, vom crea fonduri speciale pentru dezvoltare împreună cu România

Distribuiți acest articol!

Dorin Chirtoacă (AUR) a afirmat că odată ce unioniștii vor accede în Parlamentul de la Chișinău, va începe perioada de dezvoltare a Republicii Moldova. La acest lucru, parlamentarii AUR vor lucra împreună cu România. Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor își propun ca la următoarele alegeri parlamentare să obțină majoritatea unionistă la București și Chișinău, astfel încât unirea să fie pasul imediat următor.


Chirotoacă a spus, într-un interviu pentru Timpul.md, că AUR va încerca să transpună legislația din România și Europa în legislația Rep. Moldova, „așa ca oamenii să simtă schimbarea”, precizând că și din opoziție se pot face pași importanți. Spre exemplu, PL a reușit să facă mai multe acțiuni, cum ar fi: „am condamnat crimele comunismului, limba română a venit în Constituție cu ajutorul Curții Constituționale, am desecretizat arhivele KGB-ului, a fost emis decretul prezidențial cu privire la ziua ocupației. O sută de milioane de euro au venit din partea României pentru lichidarea consecințelor inundaților, pentru grădinițe și multe altele. Inclusiv Acordul de Asociere la UE și libera circulație în spațiul european este tot o apropiere a Unirii”, susține liderul PL.

În plus, un alt obiectiv important este acela de a crea fonduri speciale pentru dezvoltare astfel încât anul vină 100 mln de euro în primăriile din R. Moldova, explică Dorin Chirtoacă. „Trebuie să implementăm proiecte investiționale în toată țara, să introducem alocații pentru copii, subvenții în agricultură, căci agricultorii noștri sunt condamnați la sărăcie. Vom propune proiecte de legi în această privință. Dacă le vor susține, foarte bine, dacă nu, vom câștiga puncte electorale la următoarele alegeri. Este lupta democratică clasică”, a mai spus acesta.