Dorin Chirtoacă(AUR): “Ocupația din 1940 a fost o acțiune militară a Rusiei în înțelegere cu Germania”

Distribuiți acest articol!

Cu prilejul a 81 de ani, Dorin Chirtoacă vorbește de la Monumentul lui Ștefan cel Mare despre ziua în care România a cedat Basarabia și Bucovina sub amenințarea Uniunii Sovietice. Ocupația din 1940 a fost o acțiune militară a Rusiei în înțelegere cu Germania, spune Dorin Chirtoacă de la AUR.

“La 81 de ani de la această tragedie, încă mai suferim și astăzi. Trebuie să facem un bilanț cu ocazia fiecărei comemorări pentru a se înțelege, a nu se uita și a ști ce avem de făcut mai departe. Pe 28 Iunie 1940, a fost o acțiune militară a Uniunii Sovietice Comuniste în alianță cu Germania nazistă, alianță militară care împreună au declanșat cel De-al Doilea Război Mondial. Ocupația sovietică din 28 Iunie 1940 a fost doar o acțiune militară a Uniunii Sovietice împotriva României Mari, în acord cu Germania nazistă.

Din 1940 au urmat 50 de ani de teroare comunistă. Deportările în Siberia, foametea organizată, colonizarea, deznaționalizarea și toată suferința noastră, adunată ani la rând, a fost plătită cu sânge și cu vieți omenești. Independența din 1991 este doar primul pas spre unirea cu România. De atunci, au trecut 31 de ani din care nu ne-am ales cu nimic. Republica Moldova a oscilat între minciuni și adevăruri spuse pe jumătate.”, a vorbit Dorin Chirtoacă de la Monumentul lui Ștefan cel Mare.

Video de la acțiunea de comemorare de la Monumentul lui Ștefan cel Mare!