Două doze Pfizer oferă protecţie de 70% contra spitalizării şi 33% contra infectării cu varianta Omicron a coronavirusului STUDIU

Distribuiți acest articol!

Studiul, publicat de cel mai mare administrator privat de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, s-a bazat pe peste 211.000 de rezultate pozitive la testul COVID-19 din perioada 15 noiembrie – 7 decembrie, dintre care aproximativ 78.000 au fost atribuite Omicron.

Cele 78.000 de rezultate nu reprezintă cazuri confirmate de Omicron, ceea ce înseamnă că studiul nu poate trage concluzii concludente cu privire la varianta etichetată drept “îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit hotnews.ro.

Oamenii de ştiinţă sud-africani au confirmat până în prezent aproximativ 550 de cazuri de Omicron, varianta reprezentând 78% din secvenţierile din noiembrie, depăşind clar varianta Delta, dominantă anterior.

Africa de Sud a anunţat lumea cu privire la Omicron la sfârşitul lunii trecute, provocând îngrijorări că aceasta ar putea provoca o nouă creştere a infecţiilor la nivel mondial şi ducând la impunerea de restricţii de călătorie.

Numărul zilnic de infecţii zilnice din Africa de Sud a tot crescut apoi, până la aproximativ 20.000 în ultimele zile.

Pe baza analizei efectuate de echipele de cercetare ale Discovery şi în colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), studiul din lumea reală a calculat că două doze de Pfizer-BioNTech au oferit o protecţie de 70% împotriva spitalizării în timpul recentei creşteri a numărului de cazuri şi o protecţie de 33% împotriva infecţiei.

Africa de Sud utilizează vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Johnson & Johnson în campania de imunizare COVID-19, fiind administrate până în prezent peste 20 de milioane de doze Pfizer.

Raportul a concluzionat că a existat un risc mai mare de reinfectare în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul valurilor anterioare şi că riscul de spitalizare în rândul adulţilor diagnosticaţi cu COVID-19 a fost cu 29% mai redus decât în timpul primului val din ţară,

 » Read More