Dungaciu: Unioniștii și PAS vor da majoritatea în viitorul Parlament de la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Dan Dungaciu, expert în Relații Internaționale și în problematica Republicii Moldova, consideră că majoritatea în viitorul Parlament de la Chișinău va fi asigurată de către blocul unionist și PAS.

Ca să obții votul de 50 la sută pro-european, la nivel de partid, trebuie sa acumulezi toate voturile legate de Europa într-un fel sau altul. La capătul din dreapta sunt voturile unioniștilor, care sunt cei mai pro-europeni prin virtutea faptului că ei vor direct în Uniunea Europeană, fără ca să mai treacă prin testele integrării”, a declarat sociologul în emisiunea „Europa azi”, de la TVR.

Astfel, Dan Dungaciu consideră că PAS a spus-o foarte înțelept – vrem ca unioniștii să se unească și îi încurajăm s-o facă. Mesajul politic indirect era că nu merită să-ți rispești voturile pentru unioniști că nu sunt uniți, deci mai bine să voteze PAS. Dacă se întâmplă un tip de unificare cât de cât consistentă la Chișinău în jurul unui proiect unionist, s-ar putea ca să fie nevoie de voturile unioniștilor în viitorul Parlament ca împreună cu voturile PAS ca să facă o majoritate.