După AUR, Maia Sandu s-a ales cu încă un protest. Agricultorii cer ajutor pentru acoperirea pagubelor

Distribuiți acest articol!

Protest după protest este la ușa Președenției. A ajuns cuțitul la os moldovenilor, iar acum își cer drepturile și promisiunile făcute în campaniile trecute. Zeci de agricultori protestează în fața Președinției, cerând ajutor din partea statului pentru acoperirea pagubelor suferite în urma ploilor din ultimele luni.

După ce AUR a protestat la SIS și la ușile Maiei Sandu, agricultorii loviți de calamitate cer să fie ajutor pentru acoperirea pagubelor. Maia Sandu, ca de obice, așteaptă ajutorul donațiile din România, dar nu susține o eventuală unire.

Aceștia poartă pancarte și scandează: „Agricultorii tot sunt oameni buni și au nevoie de ajutor”; „Rușine!”, ”Dați bani pentru alegeri, dar nu pentru agricultori” etc.

Fermierii sunt nemulțumiți de faptul că se dau bani pentru alegeri, dar nu se găsesc resurse financiare pentru a susține agricultorii.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a solicitat, astăzi, în mod de urgență Cabinetului de miniștri alocarea a 246 de milioane de lei pentru compensarea parțială a pagubelor în agricultură, provocate de ploi și grindină.