După ce se vede cu omul lui Putin, Gavrilița pleacă la Bruxelles să ceară bani

Distribuiți acest articol!

Treaba a fost bine făcută, oligarhia a fost îndepărtată, PAS cu PAS se merge spre o normalizare a vieții politice și economice.

Gavrilița se vede astăzi cu Kozak, omul lui Putin , primul oficial important venit la Chișinău. Unii analiști strigau sus și tare că Rusia a pierdut alegerile la Chișinău, probabil că da, dar au uitat unii să le spună și lor.

Kozak vine să discute de datoriile financiare colosale ale republicii Moldova, cele pentru gazul rusesc livrat în regiunea transnistreană, dar probabil va discuta iar despre federalizare după ce Voronin le-a dat țeapă acum vreo 15 ani.

Dar Kozak nu vine cu bani la Gavrilița deoarece rușii au multe defecte dar cu siguranță nu sunt proști. Rușii au venit la Chișinău ca să ia, nu ca să dea. Așa se face că actualul premier trebuie să se ducă la Bruxelles să mai ceară niște bani.

Execuția bugetară se termină prin octombrie și apoi nu mai sunt deloc bani. Guvernarea vine, dar se așează pe un sac golit iar poporul cere de mâncare.

Este de văzut ce va face Bruxellul, adică Germania, căci aici nu discutăm de Uniunea Europeană ci de păpușarii din cabinetul prezidențial.

Dar una e să dai 30-40 milioane de euro ca să câștigi o campanie electorală, alta este să dai 300-400 milioane de euro, lunar, ca să meargă treaba bine și salariile să fie plătite la timp.

Până acum România a fost cea care a ajutat, dar deja nu mai merge, s-au trimis bani și ei au fost furați de mafia politică. România s-a fript de multe ori la Chișinău iar cetățenii s-au cam săturat să mai finanțeze un stat care este împotriva lor.

Va avea Gavrilița succes la Bruxelles? Puțin probabil.