După neomarxiștii globaliști de la PAS și socialiștii pro-ruși de la PSRM, se întrevede a treia forță politică din Moldova

Distribuiți acest articol!

În data de 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea lor alegeri parlamentare. La masa celor care au șanse să intre în noul parlament s-au înscris deja două formațiuni politice: PAS și PSRM.

Acestea nu au reușit să ajungă la un compromis cu privire la formarea unui nou guvern, motiv pentru care s-a ajuns la alegeri anticipate.

PAS este un partid neomarxist globalist, ai căror lideri au fost finanțați direct sau indirect de asociațiile lui George Soroș. Pe partea celaltă se află PSRM, forțele socialiste retrograde pro-ruse. Ambele formațiuni sunt partide politice ce atentează la suveranitatea statului Republica Moldova și susțin forțe externe antinaționale.

Dar mai există la moment un bazin electoral cu o largă reprezentare și care nu este reprezentat de nici un partid politic parlamentar. Este vorba despre forțele suveraniste patriotice românești. Este vorba despre electoratul unionist și care cuprinde cam 40% din totalul votanților din Republica Moldova. Acest electorat este descumpănit de oferta politică existentă și caută să se orienteze spre un partid autentic românesc, nu o făcătură a celor două carteluri deja menționate mai sus.

Unioniștii nu mai au încredere în partidele care tot s-au pretins a fi unioniste și care mai apoi au abandonat lupta pentru Unire. Unioniștii sunt radicali, nu acceptă compromisuri sau jumătăți de măsură.

PAS nu îi reprezintă pe moldoveni, PAS este un partid construit în cotloanele globalizării ca să distrugă națiunile. PSRM este un partid care nu îi iubește pe moldoveni, este un partid care le vrea răul pentru binele lor personal și pentru a putea apăra interesele Rusiei.

Atât PAS cât și PSRM provind din partidul comunist din Republica Moldova. Aceeași oameni s-au despărțit și s-au adunat de mai multe ori și sub forma mai mult partide politice. PAS este în esență nimeni altul decât PLDM, în timp ce PSRM este în clar PCRM.

Un partid politic a reușit la București să producă marea surpriză a alegerilor parlamentare. Acest partid domină online-ul din cele două state românești și are capacitatea de a putea rupe o bună parte din voturi și să dicteze apoi politica de la Chișinău. Un procent similar cu cel obținut la București ar putea da o decizie de acțiune de nedescris în condițiile în care nici PAS și nici PSRM nu vor reuși să adune voturile necesare pentru a putea obține o majoritate.

Este vorba despre Alianța pentru Unirea Românilor, a treia forță politică din România. AUR este considerat partidul patrioților români și la momentul de față a depășit ca putere electorală forțele globaliste din România. AUR este partidul care s-a născut din Platforma Unionistă Acțiunea 2012, o reuniune de zeci de asociații ce aveau un singur scop: promovarea unirii României cu Republica Moldova. AUR stă la baza mesajului Basarabia e România și a ridicării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.

Partidul s-a lansat și în Republica Moldova luna trecută, șase din parlamentarii de la București fiind născuți în Basarabia. La momentul de față singura formațiune politică ce ar avea șanse să intre în noul parlament și ar putea lua votul unioniștilor este chiar Alianța pentru Unirea Românilor. Liderul din Republica Moldova a formațiunii este un tânăr ce ar mai puțin de 30 de ani, Vlad Bilețchi. Acesta este cunoscut din lupta continuă din mediul asociativ pentru a promova unirea dintre Basarabia și România.

Perioada următoare probabil va evidenția cel mai bine care sunt planurile partidului unionist din România în Republica Moldova iar scena politică de la Chișinău, perfect înțeleasă până acum între PAS și PSRM, să fie zguduită de o nouă formațiune politică unionistă.