Europa oferă 600 de milioane de euro, dar dorește JUSTIȚIE. Șor, Filat, Plahotniuc, Dodon, Voronin sunt liberi

Distribuiți acest articol!

Uniunea Europeană promite Republicii Moldova 600 de milioane de euro ajutor ce nu este rambursabil, dar există câteva condiții de bun simț dintre care cea mai stridentă o reprezintă IMPLIMENTAREA REFORMELOR DIN JUSTIȚIE.

Ori aici se pare că Republica Moldova este cam blocată din moment ce justiția bate pasul de loc de ceva timp, iar reformele nu se văd deloc. Se pare că partidele politice nu sunt interesate să aibă o justiție corectă deoarece acest lucru le-ar afecta în mod direct interesele de clan.

Grupurile infracționale care delapidează statul sau folosesc abuziv funcțiile publice s-au organizat în partide politice. Ei nu doresc banii europeni pentru moldoveni deoarece necesită reforme, ori reformele înseamnă să piardă ei puterea.

Cei vinovați de furtul miliardului dar și de alte fărădelegi demonstrate public prin materiale video sunt liberi, ori acest lucru arată că justiția nu se face, doar se strigă. Uniunea Europeană are perfectă dreptate: noi vă dăm bani, dar tot dăm de 30 de ani și ei sunt furați, iar moldovenii din săraci au devenit și mai săraci.

Europa dorește să ajute, însă să ajute pe cetățeni, pe moldoveni, nu clanurile oligarhice care își fac de cap de mai bine de 30 de ani.

Codruța Koveși a devenit procuror european șef. Ea poate ancheta acum ce s-a făcut cu banii europeni care se fură. Cum Moldova va primi bani europeni, inclusiv cei care vor fura acești bani vor trebui să răspundă pentru acest lucru.