Europa, sub nămeţi. Iarna s-a instalat deja în sudul şi vestul continentului. Un episod de vreme severă va lovi zona Balcanilor| FOTO

Distribuiți acest articol!

A nins ore în şir, vineri, în unele regiuni din Italia. Drumarii abia au mai făcut faţă stratului imens de zăpadă, care a blocat drumuri, autostrăzi şi a doborât copaci.

În nordul regiunilor Calabriei şi Toscana a fost nevoie de pompieri, care au intervenit cu autospeciale, pentru a ajunge la câtiva şoferi rămaşi captivi în omăt.

Asta după ce maşinile lor au derapat şi au ieşit de pe şosea. Iar în doar în câteva minute, stratul de nea le-a acoperit aproape complet.

Meteorologii au anunţat furtuni de zăpadă în următoarele zile pentru aceste zone din Italia.

Un val de ger şi viscol a lovit mai multe oraşe italiene, inclusiv Milano. Pe măsură ce milanezii admiră primele ninsori, în sudul Italiei a fost emis un cod galben din cauza ploilor abundente.

Pe aproape întreg teritoriul Germaniei au căzut ninsori abundente, provocând numeroase accidente şi blocaje în trafic. Ninsorile au lovit şi Franţa.  Un strat record de zăpadă de doi metri a fost înregistrat în Hautes-Pyrénées.

În Marea Britanie, ninsorile au început la sfârşitul lunii noiembrie cu furtuna Arwen. Au fost înregistrate rafale de până la 160 km/oră. Furtuna, care a slăbit apoi, s-a deplasat spre continent.

Ninsorile abundente din regiunea Grodno din Belarus i-au forţat pe migranţi să se refugieze într-un centru de transport şi logistică din apropierea graniţei Belarus-Polon.

Furtuni abundente de zăpadă şi scăderi bruşte de temperatură au fost înregistrate şi în partea europeană a Rusiei. Ninsorile abundente au determinat oprirea traficului trenurilor şi blocaje de mai mulţi kilometri pe autostrăzile din Norvegia.

O furtună de zăpadă a lovit părţi din nordul Spaniei. Stratul de omăt a ajuns la peste un metru în mai puţin de 24 de ore, temperaturile scăzând până la -12 ° C în unele zone.

 » Read More