Expert și consultant politic rus: Dodon e un ratat 100%

Distribuiți acest articol!

Expertul Institutului Internaţional de Studii Umanitare şi Politice (Moscova) Vladimir Bruter consideră că “ultimele decizii de la Chişinău pot fi considerate victoria finală a Occidentului în Moldova”.

Vladimir Bruter a declarat publicaţiei “Gazeta” despre acest lucru, comentând deciziile recente ale Curţii Constituţionale, care i-au permis preşedintelui Maia Sand să dizolve Parlamentul.

În opinia sa, “în cele din urmă, forţele occidentale vor putea acum să tragă Moldova în sfera lor de influenţă”.

“Pur şi simplu nu există oameni în Parlament care să poată rezista. Susţinătorii Maiei Sandu, care, desigur, este un politician absolut dependent, vor câştiga viitoarele alegeri”, a subliniat expertul.

El consideră că “partidul socialiştilor” al lui Igor Dodon, care s-a poziţionat ca un aliat al Moscovei, va trece în următorul Parlament, dar într-o formă semnificativ trunchiată”.

“Dodon este un ratat 100%. Nimeni nu vrea să voteze pentru o persoană care şi-a confirmat incapacitatea. Drept urmare, guvernul Moldovei, precum şi cel al Ucraina, va fi format în Occident, pe baza preferinţelor lor”, a rezumat Bruter.