Experţii în sănătate pun la îndoială informaţiile despre varianta „Deltacron”. Oficial OMS: Nu este reală

Distribuiți acest articol!

În weekend, a apărut informaţia că un cercetător din Cipru a descoperit această posibilă nouă variantă.

Bloomberg News a scris sâmbătă că Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina ”deltacron”, din cauza semnăturilor sale genetice asemănătoare omicron din genomurile delta.

Kostrikis şi echipa sa au spus că au găsit 25 de cazuri ale mutaţiei, ştirea adăugând că la momentul respectiv era prea devreme pentru a spune dacă au existat mai multe cazuri ale posibilei tulpini noi sau ce impact ar putea avea aceasta.

Bloomberg a relatat că descoperirile au fost trimise la Gisaid, o bază de date internaţională care urmăreşte modificările virusului, pe 7 ianuarie.

Unii experţi au pus la îndoială constatările, iar un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a scris duminică pe Twitter că ”deltacron”, care a fost în tendinţe pe platforma de socializare pe parcursul weekendului, ”nu este reală” şi ”se datorează probabil artefactului de secvenţiere”. o variaţie introdusă printr-un proces nonbiologic.

Dr. Krutika Kuppalli, expert OMS, a declarat pe Twitter că, în acest caz, este probabil să fi existat ”o contaminare în laborator a fragmentelor Omicron dintr-un specimen Delta”.

Într-un alt tweet, ea a notat ironic: ”Să nu îmbinăm numele bolilor infecţioase şi să lăsăm asta pe seama cuplurilor de celebrităţi”.

 Alţi oameni de ştiinţă au fost de acord că descoperirile ar putea fi rezultatul unei erori de laborator, iar virusologul Dr. Tom Peacock de la Imperial College din Londra, a scris, de asemenea, pe Twitter că ”secvenţele cipriote ”Deltacron” despre care au relatat mai multe instituţii media mari par a fi destul de clar contaminate”.

Într-un alt tweet, el a menţionat că ”destul de mulţi dintre noi s-au uitat la secvenţe şi au ajuns la aceeaşi concluzie că nu pare o recombinare reală”,

 » Read More