Fermier – “Motorina donată de România este foarte bună, în ciuda avertismentelor unor politicieni că nu este de calitate”

Distribuiți acest articol!

România a donat sute de tone pentru fermierii moldoveni loviți de secetă. Nici prețurile la carburant din Republica Moldova nu i-a ajutat pe fermieri, care au crescut în fiecare an. Motorina donată face parte dintr-un pachet promis de Guvernul României pentru sprijinirea Republicii Moldova.

„Orice donație este binevenită într-o Republică care nu dispune de motorină, de benzină, lubrefianți. Mai mult, într-un an atât de greu, nu ne ajung cuvintele de mulțumire pentru poporul român, președintelui României, Klaus Iohannis, pentru donația făcută”, povestește Daniel Duminica, agricultor. „S-a vehiculat că motorina nu este de calitate bună, inclusiv și de către demnitarii de stat, cei care jucau cartea cuiva, pentru a duce lumea în eroare. Am primit această motorină, lucrăm cu această motorină, avem tehnică occidentală care lucrează nu mai puțin de Euro 4 sau Euro 5, iar această motorină nu ne-a creat nicio problemă. Semnez că această motorină este de o calitate foarte bună”, spune Daniel Duminica, agricultor.

Fermierul spune că și alți colegi care au primit motorina sunt mulțumiți de calitatea combustibilului. „Am stat de vorbă cu niște colegi. Unul a primit 8 tone, altul vreo 14, care deja au primit și s-au folosit. Ei sunt extrem de mulțumiți”, punctează Daniel Duminica, agricultor.

Ultima tranşă din ajutorul umanitar de șase mii de tone de motorină a ajuns astăzi în R.Moldova, la Ocnița.