Fete afgane de 9-10 ani, vândute bărbaţilor în vârstă. Părinţii nu au de ales: „Trebuie să o vând pentru ca ceilalţi să supravieţuiască”

Distribuiți acest articol!

 Parwana Malik are 9 ani şi este deja vândută unui străin, căruia ar urma să îi devină soţie. Bărbatul are 55 de ani, iar fetiţa îl descrie ca pe „un bătrân” cu sprâncene albe şi o barbă deasă, albă. Într-un interviu pentru CNN, ea a spus că îşi face griji că bărbatul o va bate şi o va forţa să lucreze. Părinţii ei spun însă că nu au avut de ales.

Pentru patru ani, familia ei a trăit într-o tabără de refugiaţi şi a supravieţuit cu ajutorul umanitar şi din cei câţiva dolari pe zi câştigaţi muncind. Viaţa a devenit mai grea de când talibanii au preluat puterea în Afganistan în 15 august.

În condiţiile în care economia ţării se prăbuşeşte, oamenii nu-şi mai permit nimic de mâncarea. În urmă cu câteva luni, tatăl fetiţei a vândut-o şi pe sora ei mai mare, de 12 ani.

Parwana este una dintre multele fete afgane care sunt vândute pentru căsătorie de la vârste fragede, pe măsură ce criza umanitară a ţării se adânceşte. Foamea a împins unele familii să ia decizii sfâşietoare, mai ales în condiţiile în care iarna se apropie, scrie Digi24.

O alegere imposibilă

Abdul Malik, tatăl lui Parwanal a declarat pentru CNN că se simte vinovat, ruşinat şi îngrijorat. A făcut tot posibilul ca să evite asta, şi şi-a căutat fără succes un loc de muncă, în timp ce soţia lui a cerşit mâncare în tabăra de refugiaţi.

 „Suntem opt membri ai familiei. Trebuie să o vând (pe fată – n.r.) pentru ca ceilalţi să supravieţuiască”, a povestit el pentru CNN. 

Cu banii din vânzarea lui Parwana, familia va trăi doar câteva luni, după care Abdul Malik va fi nevoit să găsească o altă soluţie..

 » Read More