Forţele de securitate americane au împuşcat doi bărbaţi înarmaţi pe aeroportul din Kabul

Distribuiți acest articol!

Cel puţin doi bărbaţi înarmaţi s-ar fi apropiat de militarii americani ce supravegheau evacuarea în siguranţă a personalului diplomatic. Nu se cunosc detalii despre modul în care s-a derulat interacţiunea dintre aceştia şi cine ar fi fost acele persoane.

Scene haotice s-au derulat pe pista aeroportului internaţional din Kabul după ce mulţimi de afgani au năvălit în calea avioanelor militare americane care evacuau personal diplomatic şi cetăţeni. Afganii încearcă cu disperare să plece din ţară după ce talibanii au preluat puterea la Kabul.

Presa americană a relatat despre moartea a cinci persoane fără a oferi detalii despre condiţiile în care acestea au decedat.

Oficialul american a mai dezvăluit faptul că cel puţin trei afgani care au încercat să se agaţe de aripile unui avion al armatei americane au fost ucişi în momentul decolării avionului. 

Separat, martori de la faţa locului au povestit că au văzut trei trupuri însângerate, inclusiv al unei femei, zăcând în faţa clădirii terminalului.

Fox News scrie că aceştia ar fi murit după ce au fost atinşi de gloanţe. Forţele americane au tras în aer pentru a opri oamenii să intre pe pistă.

„Focurile de armă au fost trase pentru a disipa haosul” creat de mulţimea care alerga spre pistă în calea avioanelor.

Toate zborurile de evacuare din SUA au fost suspendate pe aeroportul internaţional Kabul, a confirmat Fox News.

Un oficial american spune că pista nu este „sigură” după ce sute de afgani au „escaladat” zidurile aeroportului şi au inundat pista.

Toate zborurile militare şi charter ale SUA sunt suspendate până la eliberarea pistei, a spus oficialul.

„Afganii cu copii mici stăteau năuciţi lângă operatorii forţelor speciale europene, cu puştile lor cu lunete şi căştile de înaltă tehnologie echipate cu viziune nocturnă.

 » Read More