Forţele ucrainene au efectuat exercţii de luptă urbană prin clădirile abandonate din Cernobîl VIDEO

Distribuiți acest articol!

Antrenamente cu focuri reale s-au desfăşurat într-unul dintre cele mai radioactive locuri de pe Pământ, în timp ce de la graniţă vin tot mai multe avertismente cu privire la o potenţială invazie rusească, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, pentru forţele ucrainene, străzile din Pripyat, rămase pustii din 1986, au reprezentat un teren de antrenament ideal.

În camuflaj de iarna, trupele au exersat lupta cu atacatori înarmaţi şi lunetişti din clădiri. De asemenea, lucrătorii serviciilor de urgenţă au organizat evacuări şi au luptat împotriva incendiilor provocate de lupte.

„Întrucât nu există civili în zonă, putem efectua exerciţii cu muniţie reală într-o situaţie cât mai apropiată de un război urban real”, a declarat un militar din Garda Naţională a Ucrainei.

Antrenamentul este primul de acest fel organizat în zona, mai arată sursa citată. Însă Pripyat este important pentru că se află în drumul dintre Belarus şi Kiev, iar în cazul unei invazii ruseşti ar putea fi chiar o zonă în care ar urma să aibă loc lupte.

Înainte de antrenament, traseul a trebuit scanat pentru a verifica dacă nu există puncte radioactive. 

Citeşte şi: Noi imagini din satelit cu forţele ruse care au înconjurat Ucraina. Rusia are trupe militare în vestul ţării, în Belarus şi în Crimeea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More