Fost ambasador american la Moscova: Retorica tot mai belicoasă a lui Putin este înfricoşătoare

Distribuiți acest articol!

Dacă Putin „încearcă să ne sperie purtându-se nebuneşte”, atunci „reuşeşte cu mine”, scrie Michael McFaul pe contul său de Twitter.

„Am ascultat mai multe discursuri ale lui Putin decât alţii. Am fost la întâlniri cu el timp de cinci ani. Acest discurs este diferit. Lista lui Putin de ameninţări complet fabricate este cu adevărat surprinzătoare şi înfricoşătoare”, a subliniat fostul american.

Reacţia sa vine după ce Putin a ameninţat că acţiuni „militare şi tehnice”, ca „,măsuri de represalii” dacă Occidentul menţine „linia foarte agresivă” împotriva ţării sale.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a acuzat apoi, fără nicio dovadă în sprijin, că mercenari americani pregătesc „provocări cu substanţe chimice necunoscute” în Donbas.

McFaul a respins atât acuzaţiile aduse de Putin la adresa Occidentului, cât şi scenariul evocat de Şoigu. Potrivit lui McFaul, ceea ce a spus Şoigu este complet „nebunesc”.

Numeroşi experţi cad de acord că toate aceste acuze aduse de Putin la adresa Occidentului nu sunt decât o manevră a preşedintelui rus de a căuta să provoace o stare de criză la graniţa cu Ucraina şi chiar un pretext pentru un nou atac împotriva ţării vecine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More