Fost consilier pentru securitate naţională al lui Trump: Talibanii ar putea obţine arme nucleare

Distribuiți acest articol!

John Bolton, un adept al intervenţionismului militar al SUA, îşi continuă criticile împotriva retragerii din Afganistan. După ce a atras atenţia că Afganistanul riscă să redevină un cuib de terorişti, fostul consilier pentru securitate naţională avertizează că talibanii ar putea obţine arme nucleare via Pakistan. Bolton a făcut această declaraţie pentru postul de radio WABC 770.

Deşi este total nemulţumit de retragerea din Afganistan, prevăzută pe vremea lui Barack Obama, impulsionată de Donald Trump şi finalizată de Joe Biden, Bolton a lăudat în schimb decizia actualului lider de la Casa Albă de a vinde Australiei submarine nucleare în cadrul pactului de securitate AUKUS. Acordul privind submarinele este un răspuns al SUA pentru China, apreciază el.

„Este un mare pas înainte pentru noi în Oceanul Indian şi în Oceanul Pacific. Este un adevărat semnal către China că suntem hotărâţi să nu o lăsăm să o ia razna”, a declarat John Bolton pentru WABC 770.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More