GATA JOCUL. AUR intră în bătălia electorală. Vlad Bilețchi: vom face marea surpriză pe 11 iulie

Distribuiți acest articol!

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut un anunț istoric: AUR intră în cursa pentru câștigarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, ce vor avea loc pe 11 iulie. El a mai spus că este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există de ambele maluri ale Prutului, precizând că obiectul formațiunii sale politice este acela de a avea parlamentari AUR, unioniști, în ambele parlamente.

AUR își asumă implicarea politică, scopul nostru este unirea celor două maluri ale Prutului. De aceea, apelul nostru pentru alegerile din 11 iulie este de a crea o forță românească și o singură listă națională care să intre în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat George Simion, menționând că, pe lângă formațiunea politică a actualului președintele de la Chișinău, Maia Sandu, este nevoie și de forță românească autentică. În acest context, liderul AUR a făcut apel către toate organizațiile, personalitățile și către toți românii din Basarabia să se alăture echipei sale pentru a face un front comun. „Este o șansă unică de a fi prezenți pe ambele aluri ale Prutului, a mai spus Simion.

La rândul său, Vlad Bilețchi, președintele AUR Rep. Moldova a subliniat că acesta este un moment istoric, singura șansă a Republicii Moldova fiind alături de România, ca parte integrantă.

Noi, moldovenii, suntem parte integrantă a poporului român, contrar a ceea ce spun imperiile care ne-au divizat și au încercat să creeze din moldoveni o națiuni distinctă, vrăjmașă, diferită românilor. În pofida tuturor greutăților și ororilor la care a fost supusă această parte a țării, pentru că Basarabia este parte a țării, noi am reușit să ne păstrăm identitatea, credința, am reușit să ne păstrăm unitatea de familie”, a declarat Bilețchi, precizând că integrarea europeană a Rep. Moldova este o utopie. „Basarabia a fost, este și va fi românească”, a mai spus președintele AUR Chișinău.

Nu în ultimul rând, deputatul basarabean Boris Volosatîi (AUR), director al Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, a reamintit faptul că partidul Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova luptă pentru afirmarea caracterului identitar românesc și construirea unui destin politic împreună cu patria istorică, România.

Suntem într-un ceas istoric. Alegerile anticipate reprezintă o oportunitate uriașă de consolidare a identității românești, a societății din Republica. Moldova”, a conchis Volosatîi.

Puteți urmări conferința de presă aici: