Gianina Șerban(AUR) – Ursul atacă pentru că habitatul lui natural este distrus de om, iar în loc să rezolve problema, Ministrul Mediului ia pușca în mână”

Distribuiți acest articol!

Gianina Șerban, deputat AUR, trage un semnal de alarmă asupra ultimelor decizii luate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Asistăm la tot mai multe incidente unde urșii sunt forțați de lipsa hranei să coboare printre civilizație. Din păcate, statul român nu face nimic pentru menținerea acestui echilibru între natură și om, iar defrișările ilegale din ultimii ani au adâncit și mai mult acest echilibru.

Problematica urșilor a devenit o „preocupare” a tuturor instituțiilor și televiziunilor care dau vina tot mai des pe urși, pentru faptul că aceștia atacă oamenii chiar și în localități și, în cele mai multe cazuri, se lasă cu vătămări corporale sau chiar deces.

Am studiat atent problema și țin să precizez că toți acești urși coboară în localități pentru simplul fapt că habitatul lor natural este distrus de om și de tăierile masive și ilegale de păduri, iar lipsa hranei accentuează această problemă. Așadar, asistăm la un dezechilibru ecologic care afectează flora și fauna.

Am tras nenumărate semnale de alarmă ministrului mediului, apelor și padurilor cu privire la acest aspect însă, în loc să ia măsuri de urgență pentru refacerea habitatului natural, acesta dă dispoziții pentru uciderea acestora, cum a fost și cazul ursului brun „rege” al Europei pe nume Arthur.

Așadar, domnule ministru Tánczos Barna, când veți lua o decizie bună în acest sens?

După ce vom avea mai multe decese?

Și totodată sper, cu tărie, că NU VEȚI PERMITE MASACRUL URȘILOR!