Haiti: Un camion care transporta combustibil s-a răsturnat şi a explodat. 75 de persoane au fost ucise VIDEO

Distribuiți acest articol!

„Era după miezul nopţii şi am auzit un zgomot puternic, aşa că l-am rugat pe unul dintre băieţii mei să meargă să se uite. Mi-a spus că o camionetă cu benzină a explodat”, spune Abraham Joanis, în vârstă de 61 de ani, în timp ce căra o chitară salvată din rămăşiţele carbonizate ale casei sale, una dintre cele aproximativ 50 locuinţe distruse de incendiu.

La câteva ore după explozie, clădirile şi vehiculele avariate încă fumegau, în timp ce pompierii acopereau cadavrele arse cu cearşafuri albe şi le încărcau într-un camion, relatează abcnews.

„Este oribil ce s-a întâmplat”, a declarat Patrick Almonor, viceprimarul Cap-Haitien, al doilea oraş ca mărime din ţară, care a confirmat marţi seara moartea celor 75 de localnici. 

FOTO: AFP

Prim-ministrul Ariel Henry, de profesie medic, a vizitat locul exploziei, în timp ce victimele bandajate din cap până în picioare se luptau să supravieţuiască. Premierul a promis că va dispune organizarea unor spitale de campanie şi mobilizarea unui contingent de lucrători medicali pentru ca oraşul să facă faţă urmărilor tragediei. Însă la câteva minute după plecarea sa din unitate, alţi cinci pacienţi au murit.

„Întreaga naţiune haitiană este îndurerată”, a spus Henry pe Twitter în timp ce declara trei zile de doliu naţional. „Cu inima sfâşiată văd starea critică a unora dintre compatrioţii noştri”, a adăugat el.

Cel puţin 15 victime au fost evacuate pe calea aerului către spitale din capitala Port-au-Prince.

FOTO: AFP

Haitienii încearcă de luni de zile să facă rost de benzină pe fondul penuriei care a închis benzinăriile, a dus la creşterea preţurilor la combustibil pe piaţa neagră şi a forţat afacerile să se închidă.

 » Read More