Iată de ce au pus tunurile pe AUR. Rusia vrea să fraudeze alegerile din 11 iulie

Distribuiți acest articol!

Miza este mare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și începe să devină clar de ce SIS dorește să scoată AUR din cursa electorală. La Chișinău au sosit patru „specialiști” ruși, coordonați de către Serviciul Federal de Securitate al R. Moldova, care îi consiliază Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor.

Potrivit DISINFO, citat de Timpul.md, este vorba despre SHAMIL ALIMURADOV, Victor LIUBIMOV și VASILII SMERDOV care lucrează pentru Partidul Șor și TIMUR ALIMURADOV, nume care au fost menționate și de către Renato Usatîi în cadrul emisiuni Politica Nataliei Morari.

Cei patru nu sunt pentru prima dată în Republica Moldova. În perioada alegerilor prezidențiale din 2020, aceiași specialiști au pregătit o varietate de operațiuni de contra propaganda, scheme pentru fraudarea alegerilor și diverse proiecte media pentru a submina desfășurarea alegerilor libere și corecte în Republica Moldova.

Sursa citată indică faptul că grupul format din cele patru persoane face uz de mai multe pârghii pe care le au la dispoziție inclusiv din partea beneficiarilor locali, inclusiv oferind bani mai multor activiști politici, pentru a interfera în politica internă a Republicii Moldova și în alegeri.

Citiți mai mult aici.