Igor Dodon pregătește cea mai mare fraudă electorală. Urmează să se cumpere peste 70.000 de voturi la alegeri

Distribuiți acest articol!

Cumpărarea voturilor s-ar face în Transnistria, acolo unde autoritățile Republicii Moldova nu au acces, deși acei moldoveni au dreptul la vot. Sesizări la CEC au fost făcute, dar politizarea lui Igor Dodon nu permite luarea unor măsuri concrete pentru evitarea acestei fraude. CEC a încercat deja de mai multe ori să includă această problemă pe ordinea de zi, dar nu sunt suficiente voturi, votează doar patru din cei nouă, în timp ce sunt necesare cinci voturi.

“Este vorba de 70 de mii de voturi, câte 25 de dolari pentru fiecare. Aceasta este cea mai mare fraudă electorală. Vorbim despre 5% din voturi, ceea ce înseamnă şapte mandate suplimentare pentru Dodon”, a calculat el. Cumpărarea masivă a alegătorilor din Transnistria este posibilă.

În acest sens, Litvinenco a solicitat CEC să adopte o decizie care interzice transportul alegătorilor, aşa cum s-a procedat la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Potrivit candidatului la funcţia de deputat Olesea Stamate, CEC a încercat deja de mai multe ori să includă această problemă pe ordinea de zi, dar nu sunt suficiente voturi, votează doar patru din cei nouă, în timp ce sunt necesare cinci voturi.

“Arhitectul tuturor acestor lucruri, desigur, este Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, omul lui Dodon”, a spus Sergiu Litvinenco.