IMPRESIONANT. AUR-ul lui George Simion va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova – MoldoPRES.INFO

Distribuiți acest articol!

În data de 11 iulie 2021 vor avea loc la Chișinău alegeri parlamentare. Acestea se vor desfășura anticipat după ce președintele statului Republica Moldova a dizolvat parlamentul.

La momentul de față două blocuri politice s-au conturat ca fiind principale: PAS și PSRM. Primul partid este declarat pro-european, cel de al doilea pro-rus. Deși scena politică părea deja stabilită de la București a venit marea surpriză: AUR, partidul condus de unionistul George Simion, a trecut Prutul.

Acest anunț a fost făcut miercuri în parlamentul de la Chișinău. George Simion și Claudiu Târziu au precizat că partidul există oficial înregistrat și la acest moment îndeplinește toate condițiile necesare pentru a participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

După o lungă perioadă de timp un partid politic unionist la intra în parlament. În Republica Moldova sondajele de opinie spun că peste 40% dintre cetățeni sunt pentru o astfel de soluție. Forțele politice patriotice unioniste s-au adunat în Alianța pentru Unirea Românilor.

Specialiștii consideră că partidul ce a produs marea surpriză de la București va repeta scena și la Chișinău. Electoratul unionist aștepta o astfel de faptă și granița de pe Prut pare să devină din ce în ce mai subțire.

Dacă la București AUR a obținut 11% din mandatele parlamentare, George Simion declară că la Chișinău rezultatul va fi cel puțin similar. AUR se bazează foarte mult pe și pe influența românilor basarabeni din România și din Uniunea Europeană.

Ar fi pentru prima dată în istoria modernă a României când un partid politic ar exista pe ambele maluri de Prut în interiorul parlamentului.