Imunolog: „La 15 zile după cea de-a treia doze de vaccin Moderna observăm o creştere a protecţiei şi de 44 de ori mai mare faţă de mutaţia braziliană”

Distribuiți acest articol!

„La 15 zile după administrarea celei de-a treia doze de vaccin Moderna comparativ cu mai multe variante, putem observa o creştere a protecţiei de 23 de ori mai mare faţă de mutaţia D614G (prima relevantă comparativ cu tulpina originară din Wuhan), de 32 de ori mai mare în comparaţie cu mutaţia B.1.351 (sud-africană) şi de 44 de ori mai mare faţă de mutaţia P.1 (braziliană). Date similare cu cele detectate pentru rapelul Pfizer şi fără nicio discriminare la tineri şi la bătrâni, la care au existat creşteri drastice ale nivelurilor de anticorpi şi a protecţiei împotriva formelor severe şi a infecţiilor”, a declarat imunologul Anthony Fauci la Congresul Medicilor Internişti FADOI, potrivit hotnews.ro. 

Fauci a reamintit, apoi, importanţa protecţiei vaccinale, în special în vederea impactului variantei Delta a SARS-CoV-2, a cărei transmisibilitate „este mult mai eficientă decât celelalte variante, iar încărcătura virală în căile respiratorii superioare ale persoanelor infectate este până la o mie de ori mai mare decât la alte variante, precum Alfa. În Statele Unite, acest lucru a condus la o scădere a eficacităţii vaccinurilor împotriva formelor grave ale bolii, cu spitalizări ulterioare, care este de la 91% la 81% pentru Moderna şi de la 85% la 75% pentru Pfizer”, potrivit Rador.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More