În Ucraina, rezerviştii se pregătesc de război cu Rusia: „Nu ne va lăsa în pace până nu îi vom da un pumn tare în faţă”

Distribuiți acest articol!

Într-o zonă împădurită de la marginea Kievului, capitala Ucrainei, antrenamentele militare sunt în plină desfăşurare. Scopul: respingerea unei ambuscade întinse de soldaţii ruşi. Participanţii sunt atât bărbaţi, cât şi femei care au ales să se înscrie pe listele de rezervişti.

Într-unul dintre scenarii, ei răspund unui atac surpriză din partea inamicului rus cu replici de puşti Kalaşnikov în mână, în timp ce grenade fumigene explodează în jurul lor. Pentru aceşti civili, care în timpul obişnuit sunt studenţi, arhitecţi sau cercetători, pregătirile de un război cu Rusia sunt o datorie, relatează AFP, potrivit „Le Parisien”.

„Fiecare locuitor al acestei ţări trebuie să ştie cum să procedeze” în cazul unei invazii a Rusiei, spune pentru AFP Daniil Larin, un student în vârstă de 19 ani, în timp ce face pauză între două exerciţii.

Pentru Daniil şi ceilalţi 50 de colegi ai săi, formarea militară a devenit imperioasă după ce Rusia a comasat, potrivit Kievului şi aliaţilor săi occidentali, peste 120.000 de soldaţi şi arme grele la graniţa cu Ucraina.

Antrenaţi să apere oraşele

În contextul actual de tensiuni, cei 100.000 de rezervişti ucraineni sunt instruiţi „cum să manevreze armele, să reacţioneze în timpul confruntărilor şi să apere oraşele”, explică Daniil Larin.

FOTO EPA-EFE

Armata ucraineană, care numără aproximativ 215.000 de soldaţi, este angrenată de aproape opt ani într-un război cu separatiştii proruşi din estul ţării, care sunt puternic susţinuţi de Rusia.

Vadim Ozirni, unul din comandanţii unui batalion a cărui misiune este protejarea Kievului în caz de atac, subliniază pentru AFP că rezerviştii trebuie să fie pregătiţi în orice moment „să pună mâna pe arme şi să îndeplinească misiunile care le sunt încredinţate, să-şi apere casa”.

Denis Semirog-Orlik, unul dintre rezerviştii cei mai experimentaţi din grup,

 » Read More