Infectarea cu varianta Omicron vine cu o serie de simptome neobişnuite

Distribuiți acest articol!

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, arăta dr. Coetzee, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit experţilor, simptomele infectării cu varianta Omicron, sunt aceleaşi ca în cazul oricărei infecţii respiratorii: febră, tuse şi cefalee.

Totuşi, noua tulpină de coronavirus Omicron poate provoca pneumonie de două până la trei ori mai repede decât variantele cunoscute anterior de SARS-CoV-2. Astfel, în cazul infectării cu variantele anterioare ale coronavirusului, dura până la 10-11 zile de la momentul îmbolnăvirii până la declanşarea pneumoniei; acum această perioadă a fost redusă la 3-5 zile.

Totodată, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong, care au fost primii care au obţinut o imagine grafică a noii tulpini de coronavirus Omicron, au observat leziuni ale celulelor renale ale unei maimuţe, după infectarea sa cu această tulpină. Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au fost, de asemenea, primii din Asia care au izolat cu succes tulpina omicron a coronavirusului din probele clinice. În prezent, grupul de cercetare evaluează capacitatea de transmitere a virusului, răspunsul sistemului imunitar la acesta şi perspectivele de dezvoltare a vaccinurilor adecvate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More