Interviu cu Aleksandr Okulov, om de afaceri din Republica Moldova: Despre activităţi de business transcontinentale, provocări şi piaţa românească

Distribuiți acest articol!

Global Group este asociată cu fostul campion la lupte libere Aleksandr Okulov. Cum a avut loc trecerea de la sportiv de performanţă în Republica Moldova la om de afaceri pe plan internaţional?

Sportul de performanţă m-a ajutat să cunosc de tânăr ce înseamnă anduranţa, rezistenţa psihică şi cum se clădeşte un caracter puternic. Toate acestea se dobândesc în timp, cu foarte mult antrenament şi perseverenţă. Provocările la care sunt expuşi sportivii de performanţă, drumul pe care doresc să-l urmeze după încheierea carierei, m-au învăţat să lupt  pentru scopul meu şi să nu mă las păgubaş în momentele grele. 

Trecând de la sport la afaceri, mi-am pus în valoare calităţile dobândite ca sportiv – perseverenţă şi capacitatea de a privi cu alţi ochi fiecare obstacol pe care-l întâlneşti în cale.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre activităţile Global Group… Cum a început la drum şi cât a reuşit să se extindă?

Global Group şi-a început activitatea în Kazakhstan, având că principal obiect de activitate livrarea de material textil, precum şi produse finite: uniforme şi încălţăminte pentru companiile din domeniul energetic, construcţie, pompieri, poliţie.

După un timp, am făcut o linie de producţie şi am început să exportăm produsele noastre în Italia, Franţa şi pe piaţa din Africa.

Datorită preţurilor competitive de pe piaţă asiatică, în prezent producţia este fabricată 70% în China.

Suntem bine cunoscuţi în Franţa, Italia, uniformele noastre ajung şi în echiparea poliţiei acestor ţări precum şi în ţări africane.

Global Group are la Roma o reprezentanţă care se ocupă de derularea afacerilor în Uniunea Europeană. Practic, în acest moment, toate businessurile noastre sunt coordonate din spaţiul european.

În domeniul auto, Global Group exportă autoturisme pe continentul african, maşini fabricate de Renault Nissan în Siera Leone.

 » Read More