Ion Ceban: Avem vaccinuri dar moldovenii nu vor să se vaccineze

Distribuiți acest articol!

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței primăriei că locuitorii orașului Chișinău se pot vaccina prin programare prealabilă, inclusiv la Centrul de vaccinare anti-COVID, unde se pot imuniza 1.200 de persoane pe zi.  

„Veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai. Specialiștii spun că azi vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa întâi și a doua și destule pentru demararea etapei a treia. Estimativ până în iunie vom aveam sub un milion de diferite vaccinuri. Suntem gata și ne vom mobiliza pentru punctele de vaccinare la nivel de municipiu în număr de cât ar fi nevoie. Vaccinarea trebuie să fie făcută prin programare pe platforma disponibilă de la minister” a menționat edilul.

Ceban a ținut să menționeze că oamenii s-ar putea vaccina și prin adresare directă la unitățile de sănătate publică. 

„Noi în municipiu suntem gata să mergem și prin vaccinare la adresare, fără programare, pentru accesibilitatea tuturor. Important să avem vaccinurile livrate ritmic de minsiter”.

Primarul a subliniat că, deși în cadrul centrului de vaccinare anti-COVD se pot imuniza zilnic până la 1.200 de persoane, nu se înregistrează decât câteva sute de oameni vaccinați. 

 „De astăzi vom asigura vaccinare tuturor în Centrul municipal de vaccinare, în baza programărilor simplificate. Avem pregătite la Centrul municipal de vaccinare infrastrucura până la 1200 de persoane pe zi, dar vaccinăm doar câteva sute”.