Ion Chicu atacă partidul AUR pentru protestul de la SIS, dar nu spune nimic de cei patru consilieri ruși veniți în Republica Moldova pentru a destabiliza alegerile

Distribuiți acest articol!

Fostul premier Ion Chicu este un fenomen caractestic unui stat slab și corupt. În campania prezidențială, Ion Chicu, nu a scos o vorbă despre consilierii ruși veniți pentru comuniști și socialiști. Publicația germană BILD a scos la iveală faptul că Rusia a băgat 11 milioane de euro în campania electorală pentru Dodon, dintre care 4 milioane de euro erau pentru mită, fraudă și costul funcțiilor de conducere din stat.

Invitat la emisiunea “În centrul atenției”, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei s-a arătat indignat că SIS a tolerat protestul organizat în fața instituției de către unioniștii de la AUR

În context, Ion Chicu a criticat Serviciul de Informații și Securitate pentru că nu ar fi reacționat corespunzător la instalarea corturilor în fața instituției de către reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor, în semn de protest față de suspiciunile SIS privind finanțarea AUR și presupusa implicare a unor cetățeni români în campania electorală a acestei formațiuni.

“Faptul că un partid, care deschis pledează pentru lichidarea Republicii Moldova ca stat, îndrăznește să blocheze sediul Serviciului de Informații și Securitate demonstrează impunitate în Republica Moldova. Faptul că sub geamurile unei astfel de structuri are loc o asemenea dezordine, demonstrează că la SIS nu totul e bine”, a declarat Ion Chicu.