Ion Chicu, către Maia Sandu: O mână de criminali au sechestrat procurorul general. Aţi greşit când v-aţi lăsat manipulată de Litvinenco

Distribuiți acest articol!

„Vă rog să înţelegeţi, că o mână de criminali au sechestrat de 3 zile Procurorul General al ţării pe care o conduceţi. Ceea ce face acum această bandă cu Dl Stoianoglo e o mare, mare eroare admisă de Dumneavoastră. Aţi greşit enorm când v-aţi lăsat manipulată de Litvinenco. E firesc să greşeşti când ai atâtea probleme de gestionat. Dar în trei zile aţi avut tot timpul de pe pământ să vă corectaţi eroarea”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Ex-premierul i-a cerut Maiei Sandu să nu agraveze această eroare.

„Eliberaţi imediat Procurorul General şi reveniţi în câmpul legal. Faptul că unii rivali politici de-ai Dvs. fac politică din acest caz grav, nu mai are cum să vă favorizeze, să vă scoată basma curată. Ei nu-l ajută pe Stoianoglo. Dar să ştiţi, că deja nici pe Dvs. Ajutaţi-mă să vă consider în continuare Preşedinte al Republicii Moldova – eliberaţi deţinutul politic Alexandru Stoianoglo şi restabiliţi funcţionalitatea Procuraturii Generale în cadrul constituţional al Republicii Moldova”, a mai spus Chicu.

Amintim că Maia Sandu a solicitat Procuraturii Generale să informeze societatea „plenar şi la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum şi despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii.”

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a criticat reţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo. El a declarat că „asistăm la uzurparea puterii de stat”, iar „Moldova se transformă în stat capturat”. 

Dodon a chemat lumea în stradă, pentru ziua de duminică, 10 octombrie, în susţinerea lui Stoianoglo. În plus, Dodon a comunicat că în cadrul protestelor se va cere şi demisia in corpore a conducerii ţării şi organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Precizăm că preşedintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcţia de procuror general interimar,

 » Read More