Ion Dron: Stoianoglo nu a fost reţinut, a fost sechestrat. Acest lucru îl practică doar bandiţii

Distribuiți acest articol!

„Procurorul general nu a fost nici reţinut, nici arestat. El a fost sechestrat. Pornind de la acest fapt că nu a fost nici reţinut, nici arestat, dar a fost sechestrat, lucru pe care îl practică doar bandiţii atunci când vor să şantajeze pe cineva pentru a obţine bunuri sau informaţii. Asta s-a produs în R. Moldova, pe 5 octombrie, cu ajutorul mascaţilor trimişi de Maia Sandu în procuratura generală”, a declarat ion Dron în emisiunea sa de pe Facebook.

Dron a afirmat că, pentru prima oară în 30 de ani de la independenţă, se simte îngrozit de ceea ce se întâmplă astăzi în ţară.

„Nu ma simt în siguranţă, eu, om care activez în sistemul justiţiei. Fiindcă o astfel de manifestaţie, în afara legii, în afara Constituţiei pe care a demonstrat-o Maia Sandu, nu am avut niciodată”, a spus Dron.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reţinut marţi pentru 72 de ore. Procurorul de caz, Victor Furtună, a cerut 30 de zile de arest pentru Stoianoglo, iar cererea sa va fi examinată vineri la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Precizăm că preşedintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcţia de procuror general interimar, după ce Consiliul Superior al Procurorilor l-a propus pe acesta pentru funcţia respectivă, odată cu suspendarea lui Stoianoglo din funcţie.

Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a instrumentat dosarul penal deschis pe numele ex-primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă, în cazul parcărilor cu plată din Capitală.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcţie marţi, 5 octombrie, după ce pe numele lui a fost pornită urmărirea penală de către procurorul Anticorupţie, Victor Furtună, care a fost împuternicit de Consiliul Superior al Procurorilor să examineze aspectele invocate de deputatul PAS Lilian Carp cu privire la activitatea şefului Procuraturii. 

 » Read More