Jocurile Moscovei. Ministerul rus al Apărării anunţă că retrage o parte din militarii de la graniţa cu Ucraina. Ce ar putea să însemne această mişcare?

Distribuiți acest articol!

„Unităţile din raioanele militare din Sud şi Vest, care şi-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar şi rutier şi astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor” a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciţii, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

Dar exerciţiile la scară largă în toată ţara continuă, potrivit agenţiei.

„Practic toate districtele militare, flotele şi forţele aeriene iau parte la exerciţii”, a spus Konaşenkov.

„O serie de exerciţii navale care implică nave de suprafaţă, submarine şi aviaţie se desfăşoară în zonele importante din punct de vedere operaţional”, a spus Konaşenkov.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini în care susţine că tancurile se întorc în bazele militare.

Russia’s defense ministry has published videos of what it says are tanks moving back to base pic.twitter.com/cWvi7iagLY

— max seddon (@maxseddon) February 15, 2022

„15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda de război occidentală a eşuat. Au fost dezonoraţi şi distruşi fără să se tragă niciun foc de armă”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova, potrivit BBC.

Agenţia rusă Interfax, citată de BBC, relatează însă că exerciţiile militare de amploare continuă în întreaga ţară.

Noi imagini din satelit ar arăta o activitate militară rusă în mai multe locaţii din apropierea Ucrainei, inclusiv în Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei.

Maxar Technologies spune că imaginile au fost realizate duminică şi luni şi arată elicoptere de atac, avioane de atac la sol şi avioane de vânătoare în locaţii înaintate.

 » Read More