Joe Biden l-a avertizat pe Zelenski că Rusia plănuieşte o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore. Capitala Kiev, vizată de atac

Distribuiți acest articol!

„Preşedintele Ucrainei a fost avertizat de Joe Biden că este foarte probabil ca Rusia să înceapă o invazie în 48 de ore, pe baza informaţiilor americane”, a declarat pentru sursa citată unul dintre oficialii americani.

„Rapoartele observatorilor de aeronave indică faptul că Rusia a încălcat spaţiul aerian ucrainean mai devreme astăzi, zburând cu posibile avioane de recunoaştere pentru o scurtă perioadă deasupra Ucrainei”, a adăugat oficialul.

O sursă apropiată de guvernul lui Zelenski a confirmat, de asemenea, că a fost primit un astfel de avertisment. 

„Este posibil cu siguranţă”, a spus sursa. „Putin nu poate ţine atât de multe trupe pe teren mult mai mult”.

Evaluarea Pentagonului include lovituri aeriene ruseşti, rachete de croazieră şi invazie la sol, potrivit oficialului de informaţii american.

Informaţia a fost confirmată de un al doilea oficial american din cadrul serviciilor de informaţii, care a subliniat caracterul cuprinzător al operaţiunii militare pe care Pentagonul o anticipează din partea Rusiei.

A doua sursă a declarat că invazia va include nu numai o avansare dinspre regiunea Donbas, controlată de rebelii proruşi de la Moscova, în est, unde au fost trimise luni unităţi ruseşti suplimentare ca ceea ce Moscova a numit „forţe de menţinere a păcii”, ci şi o împingere majoră spre capitala Kiev de la graniţa nordică cu Belarus, unde trupele ruseşti au extins recent exerciţiile comune cu aliatul lor.

Totodată, cel de-al doilea oficial american a declarat că operaţiunea va începe cu un atac cibernetic, urmat de o invazie terestră care va avea loc probabil noaptea. Însă ambele surse au susţinut că planurile Rusiei s-ar putea schimba în funcţie de evoluţiile zilnice.

Un summit al liderilor celor 27 de state ale Uniunii Europene va avea loc joi seară la Bruxelles,

 » Read More