Joe Biden obligă zeci de milioane de americani să se vaccineze. „Răbdarea noastră s-a terminat”

Distribuiți acest articol!

Conform CNN, citat de Digi24, planul lui Joe Biden vizează circa 100 de milioane de americani care ar urma să se vaccineze pentru a putea continua să muncească în diferite domenii. 

Vizate sunt companiile cu peste 100 de angajaţi, aceştia fiind obligaţi să fie vaccinaţi sau să facă săptămânat teste anti-COVID-19. De asemenea, angajaţii satului federal vor fi vaccinaţi obligatoriu. 

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina – n.r.) ne-a costat pe toţi”, a spus Joe Biden despre cei care refuză vaccinarea.

Conform sursei citate, preşedintele a spus că America celor vaccinaţi devine din ce în ce mai „frustrată” din cauza acelor persoane care nu au făcut încă vaccinul şi care alimentează răspândirea virusului.

Noul plan al administraţiei Biden vizează, pe lângă companiile cu peste 100 de angajaţi, ca toţi cei care muncesc în în zona guvernamentală să fie vaccinaţi. A semnat şi un ordin executiv în acest sens. Acelaşi lucru îl vor face şi angajaţii companiilor care lucrează cu guvernul federal. În aceste cazuri nu există nicio variantă alternativă la vaccinare.

Dacă în 75 de zile nu se vor vaccina, angajaţii guvernamentali vor fi concediaţi.

Şi profesorii din cadrul programelor federale „Head Start” vor fi obligatoriu vaccinaţi, aici fiind vorba de peste 300.000 de cadre didactice. De asemenea, Biden a cerut guvernatorilor să solicite vaccinarea profesorilor şi personalului şcolar de la nivelul local. 

În domeniul sanitar, 17 milioane de angajaţi în unităţile medicale ce primesc fonduri prin Medicare şi Medicaid trebuie să se vaccineze.

Preşedintele Biden a anunţat că producţia de teste va fi sporită, iar testarea rapidă se va extinde. 

Noile reguli, deosebit de dure, intervin în condiţiile în care varianta Delta a provocat noi creşteri ale numărului de spitalizări şi decese,

 » Read More