Jurnalist: Singura șansă ca noi, moldovenii, să trăim mai bine este unirea cu România

Distribuiți acest articol!

Ion Harghel, jurnalist din Republica Moldova, explică într-o scurtă de ce Alianța pentru Unirea Românilor este singura alternativă la toate partidele politice de pe scenei politică de la Chișinău, care participă la alegerile parlamentare din 11 iulie. Concluzia lui este una simplă: „Singura șansă ca noi, moldovenii, să trăim mai bine este unirea cu România”.

Harghel explică de ce nici PAS – formațiunea Maiei Sandu și nici restul formațiunilor politice, cum ar fi PSRM nu vor scoate Republica Moldova din impas. „Unele partide ne promit integrarea în Uniunea Europeană, altele în Uniunea Eurasiatică sau relații mai bine cu Federația Rusă. Conform sondajelor, pentru unirea cu România ar vota cel puțin 35% din cetățeni Republicii Moldova. Cu toate acestea, la alegerile parlamentare din 2019, nicio forță politică nu a acces în Legislativ pentru că unioniștii erau dezbinați în zeci de partide și luptau între ele”, precizează Ion Harghel.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar forțele unioniste s-au consolidat rapid în jurul unui nou proiect ambițios numit Alianța pentru Unirea Românilor – AUR. „Partidul AUR, condus de Vlad Bilețchi, un tânăr de doar 26 de ani, își propune să unifice toate forțele unioniste într-un singur partid”, a subliniat Harghel, explicând că partidele proeuropene au atacat AUR din frică. „Partidul PAS a atacat AUR ca fiind extremist și indezirabil în UE pentru că împart același bazin electoral”, a mai spus acesta.