Justiţie pe timp de noapte. Dosarul împotriva Marinei Tauber, examinat pe întuneric şi departe de ochii presei

Distribuiți acest articol!

Mai mult decât atât, după două tentative eşuate ale avocaţilor Marinei Tauber de a-l recuza pe judecătorul desemnat să examineze cazul, pentru că ar încălca deliberat normele procedurale, procesul a fost reluat abia seara târziu. Acesta a fost întrerupt şi amânat pentru a doua zi abia la ora 5 şi 12 minute dimineaţa. Culmea este că, în momentul în care s-a dispus examinarea de fond a dosarului, judecătoarea Natalia Costaş i-a cerut presei să părăsească sala de şedinţe, pentru a continua examinarea cazului cu uşile închise.

Sâmbătă dimineaţă, Marina tauber a ieşit într-un live pe Facebook şi a reiterat că judecătorii sunt intimidaţi şi presaţi să adopte o decizie favorabilă CEC-ului, direct de către preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, şi şeful SIS, Alexandru Esaulenco.   

„Şedinţa de judecată în cazul Marinei Tauber a durat până dimineaţa, până la ora 5 şi 12 minute. Asemenea şedinţe de judecată ţara noastră nu a văzut încă. Asemenea coşmar şi dezmăţ judiciar nu smai găseşti nicăieri în lume. Am aşa o senzaţie că ei ne consideră pe toţi nişte proşti. Cu toată această operaţiune specială conduce Dorel Musteaţă, cel care fost numit preşedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Brusc, acesta a devenit „om bun”, deşi, până acum, atunci când PAS era în opoziţie, tot ei îl acuzau că face justiţie la comandă. Acum, că a acceptat să îndeplinească ordinele directe ale Maiei Sandu, privind excluderea mea din cursă, a devenit, iată, foarte bun. În această operaţiune de intimidare a judecătorilor este implicat şi domnul Esaulenco, şeful SIS. Aceştia îi sperie pe judecători şi pe toţi cei care se opun acestui dezmăţ. Vreau să vă spun că la protestele de ieri, i-am văzut pe toţi colaboratorii SIS-ului care există”, a declarat Marina Tauber.

Ea a anunţat că nu se va lăsa intimidată şi şi-a îndemnat susţinătorii să iasă din nou la protest în faţa Judecătoriei din Bălţi,

 » Read More