Kremlin: Putin şi Biden au convenit să continue discuţiile (online), în pofida dezacordurilor legate de Ucraina

Distribuiți acest articol!

Kremlinul a spus că Putin şi Biden au convenit să aibă mai multe discuţii, în timpul unei întâlniri video din 7 decembrie care s-a concentrat pe relaţiile Est-Vest, aflate la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece şi tensionate în prezent de prezenţele trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei.

Biden s-a folosit de întâlnirea online pentru a-l avertiza pe Putin că Occidentul va impune Rusiei ”măsuri economice şi de altă natură puternice” dacă va invada Ucraina, în timp ce Putin a cerut garanţii că NATO nu se va extinde mai departe spre est.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus la televiziunea de stat că Putin nu are motive speciale de optimism după ce a vorbit cu Biden, din cauza diferenţelor continue şi foarte serioase dintre Rusia şi Statele Unite cu privire la aşa-numitele ”linii roşii” pe care Moscova nu doreşte să fie încălcate de Occident.

În afară de extinderea NATO spre est, Rusia a spus că nu doreşte ca anumite arme ofensive să fie desfăşurate în ţările care se învecinează cu ea, cum ar fi Ucraina.

Pe 7 decembrie, Putin i-a spus lui Biden că trupele ruse se află pe teritoriul rus şi nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni, a spus Peskov.

”Actualele… tensiuni şi aşa mai departe sunt create pentru a demoniza şi mai mult Rusia şi a o prezenta drept un potenţial agresor”, a adăugat Peskov.

Totuşi, el a spus că cei doi lideri au convenit să mai aibă o rundă de discuţii, poate online, un format plăcut de cei doi preşedinţi.

”Cu siguranţă ne vom vedea, mi-aş dori foarte mult să se întâmple asta”, i-a spus Putin lui Biden, potrivit unui scurt videoclip difuzat pe postul de televiziune de stat Rossiya 1.

 » Read More