Lansare AUR. Muzică patriotică, steaguri tricolore și autocar

Distribuiți acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) intră în campania electorală odată cu demararea proiectului Caravana AUR, ce va ajunge în toate orașele și satele din Republica Moldova. Forțele unioniste își propun să facă dreptate pentru moldoveni, să le redea demnitatea și să îndeplinească visul atâtor generații de români basarabeni ce s-au sacrificat pentru acest ideal: reunirea cu Țara-Mamă.

Dorin Chirtoacă a precizat că AUR a intrat pe scena politică de la Chișinău pentru a îndepărta de la conducerea țării pe aceia care au furat timp de mai bine de 30 de ani – ei sunt cei care au sărăcit poporul și pentru acest popor trebuie să se facă dreptate.

Suntem despărțiți de frontiera de pe Prut, care este o consecință Pactului Ribbentrop-Molotov. Odată ce AUR va ajunge la putere, nu vom mai avea frați interziși, așa cum este cazul lui George Simion, care nu este lăsat de acoliții lui Dodon să intre în Republica Moldova, la frații săi. Din cauza acestor dureri și suferințe ne aruncăm în luptă, nu pentru funcții, ci pentru dreptatea tuturor celor care au suferit și suferă din cauza hoților și bandiților care ne conduc de mai bine de 30 de ani. Calea noastră este reunirea cu Țara-Mamă”, a declarat liderul liberal, partea a blocului AUR, subliniind că moldovenii au avut vremuri bune am avut doar cât timp Basarabia a fost parte a României Mari.

La rândul său, Valeriu Munteanu a declarat că 11 iulie este ziua în care basarabenii își vor recupera demnitatea. El a subliniat că puterea este în mâna cetățenilor ce-și vor exercitate dreptul de vot în luna iulie – „unioniștii trebuie să fie din nou în Paramentul Republicii Moldova”.

Marile partide din România au uitat de Basarabia, au lăsat-o de izbeliște moldovenismului civic, statalist, al acelor moldovenești care încearcă să cultive o altă națiune decât cea românească. Aceste partide au turnat apă la rădăcina acestui moldovenism prin parteneriatele și susținerea foștilor și actualelor partide pro-europene, care de fapt sunt moldovenești”, a mai spus Munteanu.

Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova, reiterat faptul că obiectivul principal al alianței este acela de a împiedica constituirea unui alianțe de compromis între aceiași politruci și inițierea unor reforme importante în justiție.

Nu admitem formarea unor alianțe de compromis Dodon, Plahotniuc, Șor, Usatîi sau interpușii lor. Vrem reforme pentru Republica Moldova, am ajuns la un nivel inacceptabil de sărăcie. Ne doare faptul că neamul se află într-o stare de risipire și împrăștiere, această stare ne este străină nouă și neamului nostru. Unii ne vor împrăștiați pentru a putea conduce și fura mai ușor. Noi vrem să redăm demnitatea moldovenilor și vrem ca Rusia să-și ia armata acasă de pe teritoriul Republicii Moldova!”, a mai spus Bilețchi.