Leonid Boaghi, primar de Sireți: “Numărul redus de secții de vot este o decizie politică, deoarece știm foarte bine că diaspora votează pe segmentul de dreapta”

Distribuiți acest articol!

Leonid Boaghi, primar de Sireți din Republica Moldova, vorbește despre unire și reîntregire a celor două maluri de Prut: “Într-adevăr, Basarabia este România și va fi România. Cert este că istoria spune că am fost mereu un popor și suntem aceeași națiune, cu aceleași tradiții, cultură și domnitori. Oamenii din Basarabia au fost într-o continuă perioadă de dezbinare și deznaționalizare, mai ales în perioada sovietică. Un impact foarte mare au avut deportările în care au fost distruse toate sufletele românești.

La aceste alegeri există o organizație politică care încearcă să unească aceste state și care are șanse reale să accede în Parlament. Această organizație este Alianța pentru Unirea Românilor care este prezent în Parlamentul românesc. Referitor la secțiile de votare, asistăm la un grad de neprofesionalism din partea conducerii CEC, care a dat o hotărâre prin care s-au stabilit un număr mic de secții de votare în diaspora. Numărul de secții de votare deschise peste hotare sunt foarte puține, având un număr de peste 500.000 de mii de moldoveni plecați.

Acest număr redus de secții de vot este o decizie politică, deoarece știm foarte bine că diaspora votează pe segmentul de dreapta.”

Urmăriți în continuare această emisiune, accesând următorul link