Liderul de la Tiraspol: „Moldova încă nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean”

Distribuiți acest articol!

În cadrul unui eveniment dedicat celor 30 de ani de la înfiinţarea „structurilor de forţă” ale regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski a declarat că „Moldova încă nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean şi nu s-a pocăit pentru genocidul poporului transnistrean”.

„În Moldova nu există consecinţe juridice în urma acestui război. Nu există nicio remuşcare. Dacă cineva nu regretă crimele sale, asta înseamnă că este dispus să le repete. Teroriştii (referindu-se la moldovenii care au participat în războiul de pe Nistru) care au ucis oamenii sunt eroi. Acolo (în dreapta Nistrului) toţi cei care au comis omoruri sunt eroi. Iar la noi sunt eroi cei care s-au apărat. Aici şi este marea diferenţă. Nimeni nu ştie ce va fi mai departe. Nu exclud că problema transnistreană va fi soluţionată pe cale militară. Nimeni nu a renunţat la această idee. Încă niciun politician nu şi-a luat responsabilitatea să declare: „Noi renunţăm la această idee” (de a ataca militar Transnistria). Niciun politician din Moldova nu se pocăieşte pentru războiul din Transnistria. Niciun politician din Moldova nu a spus adevărul că anume Moldova este cea care a distrus integritatea teritorială a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, nu a spus că ei sunt separatişti. Noi nu am distrus nimic şi nu am ieşit din vreo componenţă”, a declarat Krasnoselski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More