LIVE TEXT | A cincea zi a războiului din Ucraina. Kievul a mai trecut de o noapte critică, dar următoarele 24 de ore sunt cruciale, anunţă Zelenski

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 8.45 Cei mai apropiaţi consilieri ai lui Vladimir Putin au părut tulburaţi când acesta a aruncat ieri bomba sa despre pregătirea armelor nucleare. Expresiile generalului de armată Valeri Gerasimov şi ale ministrului apărării Serghei Şoigu au fost surprinse de camerele de filmat în timp ce preşedintele rus ordona punerea arsenalul atomic în aşteptare. Un înalt oficial american al apărării a spus că pasul lui Putin este periculos pentru că o greşeală de calcul, ar putea face lucrurile mult, mult mai periculoase.

UPDATE 8.42 Google a decis să nu mai furnizeze informaţii în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina, în urma consultărilor cu autorităţile locale.

După Facebook şi Twitter, Google este şi el pus în situaţia să aducă modificări speciale pentru Ucraina produselor sale, asta după ce, deja, a oprit monetizarea mai multor canale ruseşti de YouTube.Acum, în discuţie este cel mai folosit serviciu de navigare din lume, Google Maps, care nu va mai afişa informaţiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina.

UPDATE 8.41 Peste 400 de mercenari ruşi au fost transportaţi cu avionul din Africa pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Daily Mail. Mercenarii din armată privată a lui Putin, cunoscută sub numele de Grupul Wagner, ar avea ordine de la Vladimir Putin să-l elimine pe Zelenski – şi alte 23 de persoane din conducerea Ucrainei – pentru a permite Moscovei să preia controlul vecinului său din est.  Potrivit Times, mercenarilor li s-a oferit o sumă uriaşă pentru misiune.

âUPDATE 8.33 Consiliul de Securitate al ONU a adoptat duminică, la cererea ţărilor occidentale, o rezoluţie care convoacă luni în „sesiune specială de urgenţă“ Adunarea Generală a ONU pentru ca cei 193 de membri ai săi să decidă asupra invadării Ucrainei de către Rusia,

 » Read More