LIVE TEXT | A şasea zi de război în Ucraina. Kievul a mai rezistat o noapte. O coloană de vehicule militare ruseşti, lungă de zeci de kilometri, se îndreaptă spre oraş

Distribuiți acest articol!

UPDATE 8.29 Procurorul Curţii Penale Internaţionale de la Haga, Karim Khan , s-a declarat gata să demareze o anchetă cu privire la invazia rusă a Ucrainei cât mai curând posibil . Declaraţia procurorului este publicată pe site-ul CPI .

O maternitate din apropiere de capitala Kiev a fost lovită de bombardamentele lansate de ruşi, a anunţat directorul spitalului Vitalii Girin citat de Kiv Independent. Spitalul privat este situat în satul Buzova din apropiere de Kiev unde se duc lupte intense. Potrivit sursei citate, toată lumea a fost evacuată din clădirea avariată.

UPDATE 8.00 În jur de 70 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, duminică, într-un atac al artileriei ruse asupra localităţii Ohtîrka, la nord-est de Kiev, a anunţat un oficial local, citat de BBC, scrie News.ro.

Dmitro Zhiviţki, şeful administraţiei de stat a regiunii Sumi, spune că atacul a distrus o unitate militară ucraineană, iar salvatorii şi voluntarii au recuperat cadavrele din moloz.

“Au murit mulţi oameni. În prezent, în cimitir se pregătesc locuri pentru aproximativ 70 de soldaţi ucraineni morţi”, a scris el pe Telegram.

“Dar şi inamicul a primit ceea ce merită”, a adăugat el, spunând că în oraş sunt “o mulţime de cadavre ruseşti”, care acum sunt date Crucii Roşii.

Afirmaţiile sale nu putut fi verificate din surse independente, notează BBC.

UPDATE 7.59 Sirene antiaeriene răsună, marţi dimineaţă, în mai multe oraşe din Ucraina, care se confruntă cu a şasea zi de război contra invaziei Rusiei, transmite News.ro.

Potrivit The Kyiv Independent, sirenele se aud la Rivne, Ternopîl, Vinniţia şi Volin.

Locuitorii sunt sfătuiţi să meargă la cel mai apropiat adăpost.

UPDATE 7.51 Un transport de terminale Starlink, care permit utilizatorilor de internet să acceseze internetul prin satelit de la SpaceX,

 » Read More