LIVE TEXT | Două săptămâni de război în Ucraina. Zelenski: Lumea nu vorbeşte despre Rusia, nu crede în viitorul ei. Vorbeşte despre noi

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.49 Rezidenţii capitalei ucrainene, Kiev, care luptă efectiv pentru vieţile lor, pe fondul invaziei trupelor ruse, s-au transformat în soldaţi voluntari şi sprijină eforturile de construire a apărării cu precizie militară. 

Tranşeele săpate duc până în adâncul pădurii care înconjoară autostrada dinspre sudul Kievului. Au fost construite, de asemenea, poziţii fortificate necesare în situaţii neprevăzute, iar baricade din beton, nisip şi alte materiale au fost ridicate la fiecare ieşire din oraş. Locuitorii din Kiev sunt hotărâţi să îşi apere oraşul, deşi nu toţi voluntarii poartă arme şi cuţite de vânătoare. 

Aproximativ 40.000 de voluntari s-au alăturat Forţelor Teritoriale de Apărare în primele două zile ale invaziei, iar în Kiev un total de 18.000 de bărbaţi au pus mâna pe arme ca voluntari sau rezervişti, când autorităţile i-au chemat sub arme. Atât de mulţi oameni s-au înscris voluntari, încât forţele armate ucrainene au început să respingă cereri. Cei care nu s-au putut alătura forţelor armate, ajută în alte moduri: confecţionează coctailuri Molotov, fabrică plase de camuflaj pentru baricade, distribuie alimente, băuturi calde şi ţigări celor care stau de pază, colectează bani pentru armată, construiesc baricade şi chiar pictează semne de circulaţie pentru derutarea forţelor inamice.

UPDATE 09.47 Ministrul adjunct de interne din Ucraina, Eevghen Enin, a declarat marţi că străinii care se oferă voluntari să lupte pentru Ucraina vor fi eligibili pentru a primit cetăţenie ucraineană, informează agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform. 

„Ucraina formează Legiunea de Apărare Teritorială, compusă din străini care doresc să se alăture rezistenţei împotriva agresorilor ruşi şi să apere securitatea mondială”, subliniază Ukrinform, citându-l pe Eevghen Eenin, care a precizat că numărul voluntarilor străini este în creştere. „Aceşti voluntari vor semna un contract, vor primi paşaport militar, care va fi ulterior înlocuit cu un permis de rezidenţă.

 » Read More