LIVE TEXT | O săptămână de război în Ucraina. Harkovul, atacat din nou în această dimineaţă: 21 de morţi şi 112 răniţi în urma bombardamentelor

Distribuiți acest articol!

UPDATE 9:33 Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat, miercuri, că Ucraina urmează să primească rachete Stinger şi Javelin din străinătate pentru a se apăra de atacurile Rusiei, precum şi un alt transport de drone turceşti, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Mai multe ţări occidentale s-au angajat să furnizeze Ucrainei arme pentru a evita o invazie rusă.

UPDATE 9:29 Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 112 rănite în bombardamentele din Harkov, potrivit informaţiilor date publicităţii de autorităţile ucrainene.

În ciuda numărului mare de victime, guvernatorul Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a declarat că toate atacurile ruseşti „au fost respinse” şi poziţiile au fost menţinute, în ciuda bombardamentelor puternice asupra Harkovului de marţi şi din cursul nopţii.

Guvernatorul a mai spus că „inamicul rus a suferit pierderi semnificative”.

Trupele ruse au pătruns în zonele de nord-est şi de nord ale oraşului.

UPDATE 8:45 În Harkov, o rachetă a fost trasă asupra clădirii Departamentului Regional de Poliţie. Clădirea este aproape distrusă.

❗️У Харкові було завдано ракетного удару по будівлі обласного Управління поліції. Будівля практично зруйнована pic.twitter.com/cfALU5evA9

— НВ (@tweetsNV) March 2, 2022

O nouă dimineaţa în Ucraina, după o noapte în care trupele ruse au înaintat asupra celor două mari oraşe, Harkov şi Kiev.

În cealaltă parte a lumii, preşedintele american Joe Biden şi-a dedicat o mare parte din discursul său privind starea Uniunii situaţiei din Ucraina.

Iată ce s-a întâmplat peste noapte:

– Trupele ruse au fost paraşutate în Harkov, intensificând atacul asupra celui de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, care s-a soldat cu zeci de morţi în rândul civililor în bombardamentele de marţi.

 –

 » Read More