LIVE TEXT | O săptămână de război în Ucraina. Oficiali ucraineni confirmă capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Noi bombardamente la Kiev

Distribuiți acest articol!

UPDATE 9.12 O a doua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev în vederea încheierii unui armistiţiu este aşteptată să aibă loc joi, la opt zile de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, informează dpa.

UPDATE 8.35 În cea mai recentă actualizare, armata ucraineană a susţinut că forţele ruse nu fac progrese pe direcţiile în care înaintează şi că oraşul Mariupol din sud rămâne în mâinile ucrainenilor, informează BBC. 

Mariupol, care a suferit bombardamente intense, este văzut ca un trofeu cheie pentru ruşi, deoarece îşi va uni forţele în sud şi est.

Potrivit armatei ucrainene forţele ruse şi-au continuat asaltul asupra zonelor din apropierea capitalei Kiev – Vişgorod, Fastiv şi Obuhiv.

Paraşutişti ruşi au fost observaţi în regiunea Mării Negre şi nave îndreptându-se în direcţia oraşului-port sudic Odesa.

Armata a avertizat, de asemenea, utilizatorii de internet să nu schimbe „informaţii de bombardare în timp real”, deoarece acestea „poate fi de interes pentru trăgătorii ruşi pentru a ajusta în continuare următoarea lovitură inamică”.

UPDATE 07.56 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou mesaj către populaţie, că armata rusă nu va avea linişte în Ucraina şi că soldaţii care atacă ţara sunt doar nişte „copii confuzi care au fost folosiţi”, informează AP.

UPDATE 07.41 Departamentul american al Apărării nu vede niciun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina.

„Nu am văzut”, a spus secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, la o conferinţă de presă, când a fost întrebat dacă Pentagonul vede vreun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina. El a mai menţionat că serviciile de informaţii americane nu au văzut niciun indiciu că Putin ar aduce întăriri suplimentare din alte părţi ale ţării.

 » Read More