LIVE TEXT Putin a declarat că Acordurile de la Minsk nu mai sunt valabile. Lider separatist: Rezolvăm mai târziu problema frontierelor

Distribuiți acest articol!

UPDATE 20:20 „Moscova numeşte aceste trupe „trupe de menţinere a păcii”, dar ştim cu toţii că este o minciună”, a spus secretarul adjunct american Wendy Sherman la întrunirea virtuală a Consiliului Permanent al OSCE.

Sherman a spus că „în următoarele ore, Statele Unite vor anunţa sancţiuni suplimentare semnificative şi alte măsuri care vor impune costuri şi consecinţe severe asupra Federaţiei Ruse”. 

„Ne aşteptăm ca aliaţii şi partenerii noştri să ia măsuri suplimentare, coordonate, de asemenea, pentru a răspunde agresiunii neprovocate şi inacceptabile a Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus ea.

Sherman a spus că preşedintele rus „ne testează sistemul internaţional, ne testează hotărârea. Vrea să demonstreze că prin forţă poate face o farsă din ordinea internaţională.” 

„Statele Unite continuă să creadă că calea diplomatică este singura modalitate prin care naţiunile responsabile – pentru marile puteri – îşi rezolvă diferenţele legitime. Această cale este încă disponibilă pentru Rusia. Este încă disponibilă pentru noi toţi. Dar nu putem face progrese decât în ​​contextul dezescaladarii, nu al invaziei. De pace, nu de război”, a spus Sherman.

UPDATE 20:15 Ucraina a solicitat marţi Marii Britanii să-i furnizeze „arme defensive suplimentare”, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, adăugând că va face aceeaşi solicitare şi SUA, astfel încât să obţină o mobilizare a lumii întregi pentru ca Ucraina să aibă ce are nevoie pentru a-şi consolida apărarea, potrivit AFP.

El a mai afirmat că Kievul a cerut „Uniunii Europene să lase la o parte orice ezitare, orice reticenţă şi tot scepticismul care există în capitalele europene şi să ofere Ucrainei promisiunea viitoarei sale aderări” la blocul comunitar.

UPDATE 20:00 Rusia va acorda „republicilor populare” Doneţk şi Lugansk sprijin militar, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit TASS şi AFP.

Preşedintele rus a spus că acordurile semnate ieri cu  „Republica Populară Doneţk şi cu Republica Populară Lugansk” conţin prevederi corespunzătoare,

 » Read More