LIVE TEXT | Război în Ucraina. A fost găsită o nouă groapă comună cu trupurile a zeci de civili. Ucraina a distrus 13 ţinte aeriene ruseşti

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 10.39 Corespondentul în Ucraina al CBS i-a luat un interviu lui Volodimir Zelenski imediat după întoarcerea lui din Bucea, oraşul de la periferia Kievului unde armata ucraineană a descoperit gropi comune şi străzi acoperite cu trupurile civililor ucişi, după retragerea soldaţilor ruşi.

El a fost întrebat direct de corespondentul Scott Pelley ce a văzut în Bucea. „Ce am văzut acolo? Moarte, peste tot doar moarte”.

UPDATE 09.46 Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov (2010-2014), care a demisionat în timpul revoluţiei Euromaidan şi care este considerat unul dintre politicienii proruşi din Ucraina, vrea ca Europa să nu mai livreze arme Ucrainei, transmite Nexta.

Politicianul a scris, într-un tweet, că ”modul de a opri ostilităţile din Ucraina este simplu, iar Uniunea Europeană este conştientă de acest lucru”.

UPDATE 09.07 Imaginile din satelit colectate şi analizate de Maxar Technologies arată un convoi militar de 13 kilometri lungime care se deplasa spre sud, prin oraşul Velkyi Burluk din estul Ucrainei, la 8 aprilie, transmite CNN.

Imaginile arată “vehicule blindate, camioane cu artilerie tractată şi echipamente de sprijin” care alcătuiesc convoiul, a precizat Maxar. 

UPDATE 08.52 Autorităţile armate din Ucraina au anunţat, duminică dimineaţă, că Rusia a lansat şapte rachete în zona Nikolaiev, fără a se înregistra victime, transmite The Kiev Independent.

Comandamentul Operaţional Sud a raportat că, în timp ce forţele ruseşti încearcă să îşi întărească poziţiile trupelor din jurul regiunilor Nikolaiev şi Herson, acestea folosesc lovituri cu rachete pentru a demoraliza populaţia. 

⚡️Russia fires seven missiles into Mykolayiv area, no casualties reported.

Operational Command South reported that as Russian forces attempt to reinforce their troop positions around Mykolaiv and Kherson oblasts,

 » Read More